Over ons

Dr. Ed de Bruin postdoc onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is afgestudeerd in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam met een onderzoek naar cognitief functioneren en slaapstoornissen bij mensen met bacteriële meningitis. Ongeveer 15 jaar geleden is hij ook afgestudeerd in de arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit waarna hij werkzaam was als programmeur en projectleider websitebouw bij verschillende bedrijven. Sinds 2010 werkt hij bij de Universiteit van Amsterdam. Hierbij combineert hij beide gebieden van de ict en psychologie in zijn onderzoek naar effectieve en laagdrempelige (internet-)behandeling van insomnia bij adolescenten.

Dr. Anne Marie Meijer is klinisch psycholoog, gezins-gedragstherapeut en senior onderzoeker aan de Afdeling Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Meijer is gepromoveerd op een onderzoek naar de invloed van gezinsfactoren bij kinderen met astma en heeft zowel nationaal als internationaal gepubliceerd over gezinsfactoren, chronisch zieke kinderen (astma en epilepsie), gezins- en opvoedingsfactoren en gedragsproblemen bij kinderen en adolescenten. Zij heeft tevens nationaal en internationaal gepubliceerd over slaapproblemen bij kinderen en adolescenten. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in de relatie tussen slaapproblemen en gedragsproblemen, chronisch slaaptekort en functioneren op school en behandeling van slaapproblemen bij kinderen en adolescenten.

Annette van Maanen heeft haar master Pedagogische Wetenschappen behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar afstudeeronderzoek hield zij zich bezig met de behandeling van inslaapproblemen bij kinderen van 5 t/m 12 jaar. Sindsdien doet zij een promotie-onderzoek naar de behandeling van slaapproblemen bij kinderen met een stoornis van de biologische klok.

Drs. Joke Hellemans (klinisch psycholoog/psychotherapeut): Joke is gecertificeerd mindfulness trainer, opgeleid aan Center for Mindfulness van de University of Massachusetts Medical School (USA) opgericht door Jon Kabat-Zinn. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mindfulness trainingsgroepen. Van 2002 tot 2009 gaf Joke mindfulnesstrainingen bij de GGZ instelling AMC de Meren aan mensen met stress-gerelateerde en depressieve klachten. Joke geeft mindfulnesstrainingen bij de RINO Noord Holland (Amsterdam) aan (psycho)therapeuten en is als opleider verbonden aan de opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness. Daarnaast is Joke supervisor van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VCGT). Joke werkt bij UvA-Minds op woensdag en donderdag als klinisch psycholoog/psychotherapeut en zij verzorgt de trainingen Mindfulness, Mindful Parenting en SlimSlapen. Joke heeft tevens een eigen website.

Dr. Dé Waterman is als onafhankelijk slaapspecialist en slaaptherapeut bij het onderzoek en de behandeling betrokken. Hij is in 1992 aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een proefschrift over onderzoek naar de invloed van veroudering op de slaap en sinds 1996 werkzaam als gezondheidszorg-psycholoog. Dee Waterman is gespecialiseerd in behandelingen van slaapstoornissen en heeft daarin veel ervaring opgedaan sinds hij in 1994 begon met de behandeling van volwassenen in o.m. een eigen psychologen-praktijk. Daarnaast doceert hij op het gebied van slaapstoornissen aan de RINO Noord-Holland.

Colofon website realisatie en bouw